DRUKUJ
2020-03-26

Bezpieczeństwo żywności w świetle obecnej
sytuacji epidemiologicznej

1.Informacja pt.” Targowiska, bazary, na których sprzedawana jest żywność – zalecane działania zapobiegające zagrożeniu epidemiologicznemu COVID- 19 (koronawirus) „

Opublikowana 26.03.2020r.

https://gis.gov.pl/aktualnosci/targowiska-bazary-na-ktorych-sprzedawana-jest-zywnosc-zalecane-dzialania-zapobiegajace-zagrozeniu-epidemiologicznemu-covid-19-koronawirus/


2.Zalecenia Podlaskiego Państwowego Wojewódzkiego Inspektora Sanitarnego dla zakładów prowadzących produkcję , dystrybucję  żywności , w tym gotowych potraw i posiłków.

Zał. nr 1.

3. Zalecenia dla konsumentów.

Zał. nr 2.

4. Postępowanie z żywnością nieopakowaną a koronawirus.

Zał. nr 3.